Home / Rheden-Regiobode / Joods leerhuis over Paulus

Joods leerhuis over Paulus

DIEREN – Donderdag 12 maart is er in de Ontmoetingskerk in Dieren een leerhuisavond. Onder leiding van Peter van ‘t Riet wordt gesproken over Paulus en ingegaan op de vraag hoe Joods hij eigenlijk was. Het Jodendom van Paulus’ tijd heeft bestaan uit groeperingen die er nu niet meer zijn, zoals de Sadduceeën, Farizeeën, Essenen en Hellenisten. Toch stond bij al deze groepen de Tora centraal in hun opvattingen en gemeenschapsleven. Hoe zit dat bij Paulus? Zijn zijn opvattingen over de Tora nog binnen het Jodendom van zijn tijd te plaatsen? Waar komen zijn ideeën over de Wet vandaan? Is er verschil tussen zijn eigen brieven en de voorstelling die Lukas van Paulus geeft in het boek Handelingen der Apostelen? En zijn de opvattingen in Paulus’ brieven wel te rijmen met die van Jezus in de evangeliën? In de lezing zal gezocht worden naar antwoorden op deze vragen. Peter van ’t Riet schreef vele boeken en artikelen over het Joodse karakter van de bijbel en de betekenis van het jodendom voor het christendom. De leerhuisavond begint om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk in Dieren. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd om de kosten te dekken.

Lees ook

Cursus Psychiatrie in vogelvlucht

RHEDEN – Incluzio Rheden organiseert in samenwerking met Indigo Gelderland de cursus Psychiatrie in vogelvlucht. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.