Home / Doesburg-Regiobode / Jan Smit in galerie De Keizershut

Jan Smit in galerie De Keizershut

DOESBURG – Achterhoeker Jan Smit (1939 – 2016) was boer, maar ook kunstenaar. Hij schilderde voornamelijk landschappen in olieverf en aquarel en schoolde zich in het werken met houtskool en drukwerk. Zijn werk is nu te zien in Galerie De Keizershut aan de Kosterstraat 4 in Doesburg.

Galeriehouder Rob Hammink noemt het ‘een grote eer’ om het werk van Jan Smit te mogen tonen in zijn galerie. Stadsdichter van Doesburg, schrijver en internationaal acteur, heeft het werk van deze bijzondere Achterhoeker omarmd. “Smit doet me denken aan een van mijn favoriete dichters, de Schotse Robert Burns, die ook na een zware dag als boer ging zitten en zijn creativiteit de vrije loop liet,”, aldus Hammink.
De Galerie is open op de culturele zondagen van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Tel. 06-49054788
hamminkway@gmail.com

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.