Home / Rheden-Regiobode / Ingezonden: Misdaad tegen de natuur en de mens

Ingezonden: Misdaad tegen de natuur en de mens

Er wordt ons, de mensheid, zuurstof ontnomen, die van levensbelang is om te kunnen functioneren op alle fronten van het leven. Ik doel daarbij op kaalkap van de gezonde bomen, zoals de gemeente Rheden bijvoorbeeld van plan is. Bomen die ons zuurstof verschaffen en Co2 verwerken.
Het recht om te zijn van al het leven, zowel flora als fauna, het samenwerkingverband dat in onze oergenen zit, wordt met voeten getreden door overheid en consorten. Onze overlevingsdrang, het mechanisme dat ons door en door doet gaan in onze levens op de aarde, is in gevaar – al doet men het niet zo laten lijken.
Het kan toch niet zo zijn dat de natuur moet wijken voor economische belangen? Dat dat verdomde geld de hoofdregie heeft over de hoofden van de wereldburgers en dat de natuur naar de klote geholpen wordt voor geld? Dat biljetje dat verdeel en heers door de elitaire gezaghebbers te kust en te keur legitiem, zoals het hun uitkomt, ingezet wordt om hun ego en plannetjes te profileren met belastinggeld, dat wij met zijn allen als brave hardwerkende burgers opbrengen.
Wij burgers zijn het zat! Met deze filantropische demoniserende, kaalplukkerij van bomen en hoe er wordt omgegaan met de erfgoederen van de aarde. Hoe bewust bent u? Ziet u dit ook met lede ogen aan? Of staat u op voor de bescherming van de natuur zodat ons nageslacht nog kan genieten van de bomen en niet over vijftig jaar hoeft te zeggen: ‘Bomen? Welke bomen!?’

Joke van Sonsbeek,
Dieren
cocoka@hotmail.nl

Lees ook

‘Parapluplan’ voor huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

RHEDEN – De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.