Home / Brummen-Regiobode / Herdenkingsmoment PJB

Herdenkingsmoment PJB

BEEKBERGEN – In aanloop naar de viering van 75 jaar bevrijding staat het harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen op vrijdag 6 maart in de Dorpskerk in Beekbergen, met een muzikaal herdenkingsmoment, stil bij 75 jaar vrijheid. Het programma bestaat uit een afwisseling van muziek, verhalen en gedichten.
Het leven van Anne Frank staat, onder andere door het spelen van het onlangs gecomponeerde muziekwerk The Story of Anne Frank, tijdens het herdenkingsmoment centraal. Anne Frank logeerde in de zomer van 1941 een aantal weken in Beekbergen. Op het leven van Anne Frank in Beekbergen zal tijdens het concert verder worden ingegaan. Tijdens het spelen van The Story of Anne Frank worden filmbeelden uit het leven van Anne als achtergrond getoond.
Naast de muziek over Anne Frank speelt PJB, onder leiding van Marten van der Wal, andere herdenkingsmuziek zoals Schindler’s List, waarbij Inge van Egmond de vioolsolo voor haar rekening neemt. Daarnaast speelt PJB ‘he wind beneath my wings, met Marjolein Stapelbroek als trombonesoliste. Het herdenkingsmoment begint om 20.00 uur. De toegang is vrij.

Lees ook

55Plus Soos moet nog even wachten

LOENEN – Bij het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is met ingang van 7 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.