Home / Doesburg-Regiobode / HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit starten meidenvoetbalschool

HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit starten meidenvoetbalschool

DREMPT/GIESBEEK/ANGERLO – Na een geslaagde pilot in het najaar van 2019, gaat de meidenvoetbalschool van HC’03, GSV’38 en Angerlo Vooruit op zaterdag 22 maart officieel van start. Ook niet-leden mogen deelnemen, trainingen zijn gratis en zonder verplichtingen.

De meidenvoetbalschool is een gezamenlijk initiatief van de voetbalverenigingen HC’03 uit Drempt, GSV’38 uit Giesbeek en Angerlo Vooruit uit Angerlo. Het doel van de voetbalschool is drieledig. Ten eerste kunnen de deelneemsters met gerichte trainingen hun niveau verbeteren. Ten tweede is het doel om uitstroom in met name de bovenbouw tegen te gaan. Ten slotte wordt ernaar gestreefd om de instroom van nieuwe leden te bevorderen, door meiden voetbal zelf te laten ervaren.

Op zondag 22 maart gaat de meidenvoetbalschool officieel van start met een training bij HC’03 op het sportcomplex in Achter-Drempt. De inloop van de speelsters is om 10.00 uur, waarna om 10.15 uur met een gezamenlijke warming-up wordt gestart. Vervolgens begint de training om 10.30 uur en deze duurt tot 12.00 uur.
Het schema voor het voorjaar ziet er als volgt uit: zondag 22 maart wordt er gespeeld bij HC’03, zondag 29 maart bij Angerlo Vooruit, zondag 5 april bij GSV’38, zondag 19 april bij GSV’38, zondag 10 mei bij Angerlo Vooruit en zondag 17 mei bij HC’03.

Nieuw, ten opzichte van de proefperiode van vorig jaar, is dat de meidenvoetbalschool voor alle meiden is in de leeftijd van 11 tot 17 jaar. Naast leden van de deelnemende verenigingen mogen dus ook niet-leden meedoen. Op deze manier kunnen vriendinnen en sportliefhebbers zelf ervaren hoe leuk het is om te voetballen. Enige voorwaarde is dat er vooraf aangemeld moet worden, zodat de organisatie een goed beeld krijgt van het aantal deelnemers. Deelname aan de trainingen is gratis en zonder verplichtingen. De trainingen worden geleid door ervaren en enthousiaste trainers.

Tijdens de proeftrainingen in september, oktober en november vorig jaar namen gemiddeld dertig meiden deel aan een training. De reacties van de speelsters, ouders en trainers waren dermate positief dat het een formaliteit was om officieel te gaan starten. Naast trainingen in het voorjaar is het voornemen om ook trainingen in het najaar te houden. De deelnemers aan de meidenvoetbalschool blijven doordeweeks bij hun eigen vereniging trainen en spelen op zaterdag met hun eigen team de competitiewedstrijden.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.