zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeBrummen-RegiobodeHartverwarmende actie voor fjordenmanege in Hoenderloo

Hartverwarmende actie voor fjordenmanege in Hoenderloo

HOENDERLOO – Door het coronavirus staat voor praktisch iedereen de wereld op zijn of haar kop. Zaken die altijd als heel normaal werden beschouwd blijken nu heel speciaal te zijn. Lekker sporten of genieten van een bepaalde hobby, het zit er even niet in. Sportverenigingen hebben ook op financieel vlak flink te lijden en men is dan soms afhankelijk van fantastische initiatieven die ontplooid worden. Daarin blijken veel Nederlanders dan weer heel creatief en gul te zijn.
Dat ondervonden Joke, Bob en Maureen van Bon van fjordenmanege Fjordhest-Gard in Hoenderloo zondag 29 maart, toen ze totaal verrast werden door de overhandiging van een cheque met een schitterend bedrag. De manege, waar al meer dan 40 jaar onder andere paardrijlessen worden gegeven en hele families mee zijn opgegroeid, staat te boek als hobbymatig en dus kan men geen beroep op doen op de financiële vergoeding voor bedrijven vanuit de overheid. Er zijn geen lessen, er zijn geen inkomsten, maar de fjorden moeten uiteraard wel eten en verzorgd worden. De kosten gaan door en daarom heeft een aantal trouwe rijdsters aan alle leerlingen en betrokkenen een financiële vrijwillige bijdrage gevraagd. Ze waren zelf verrast dat ze zondag een cheque van maar liefst 1600 euro konden overhandigen. En menigeen heeft aangegeven daarbuiten zelf te willen schenken en dat maandelijks te blijven doen zolang de crisis voortduurt. Een hartverwarmende actie die zeer welkom is en waar de familie Van Bon van de manege wel even ‘stil van werd’

Foto Rob Spelde

spot_img
Verder lezen

1 REACTIE

  1. En daarom is t al maanden stil daar.
    Geen opname van telefoon.
    Geen actitviteit richting bestuurders die in fjorden meedenken.

    WAT IS ER AAN DE HAND DAAR IN HOENDERLOO!@

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214720_Foi_Foi.jpg

Foi,foi: De rotdeure

Heel wat mensen leggen graag un kaartjen. Ut is ook un leuk tiedverdrief. Gezellig en ie kunt meestal nog wat bieproaten. Soms kan ut wel is late wörden as ut spannend is. En a’j dan thuus komp en ie d’r niet in kunt, dan he’j de pest d’r wel flink

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0215391_duplo.jpg

Kinderkleding- en speelgoedbank in Doesburg

DOESBURG - SP Doesburg is samen met speeltuin Kindervreugd een kinderkleding- en speelgoedbank gestart. Nicole Hammink van de Doesburgse SP hoopt dat vraag en aanbod op het gebied van kinderkleding en speelgoed elkaar vinden via dit nieuwe initiatief. "Kinderen groeien razendsnel uit hun kleren, waardoor het soms niet meer bij

0214828_46Gunesrb-han.JPG

Echtpaar Günes 60 jaar getrouwd

DOESBURG - Donderdag 11 november bracht burgemeester Loes van der Meijs van de gemeente Doesburg een bezoek aan het echtpaar Günes, dat 60 jaar getrouwd was. De heer Necattin Günes en mevrouw Sultan Günes zijn in Turkije getrouwd. Meneer Günes is in de jaren ’60 naar Nederland gekomen voor werk

0215398_Gerrit_Willems_60_jaar_muzikant_4.JPG

Erelid bij Eendracht

EERBEEK - Onlangs werd erelid Gerrit Willems van muziekvereniging Eendracht in Eerbeek gehuldigd voor zijn 60-jarige muzikale loopbaan. Vele jaren geleden startte Gerrit als trompettist bij de drumfanfare van Eendracht. Hij was enkele jaren bestuurslid en toonde zich één van de drijvende krachten achter wat later het Lego-orkest werd en

0215435_Curling.jpg

Winter Weekend gaat toch niet door

EERBEEK - Er lagen zulke mooie plannen van Oranjevereniging Eerbeek voor een Winter Weekend vol activiteiten. Het weekend van 10, 11 en 12 december zou worden gevuld met een heuse curlingcompetitie, een kerstmarkt en een spectaculaire droneshow. Helaas heeft de organisatie, in overleg met de gemeente Brummen, toch besloten alle