Home / Brummen-Regiobode / Hartverwarmende actie voor fjordenmanege in Hoenderloo

Hartverwarmende actie voor fjordenmanege in Hoenderloo

HOENDERLOO – Door het coronavirus staat voor praktisch iedereen de wereld op zijn of haar kop. Zaken die altijd als heel normaal werden beschouwd blijken nu heel speciaal te zijn. Lekker sporten of genieten van een bepaalde hobby, het zit er even niet in. Sportverenigingen hebben ook op financieel vlak flink te lijden en men is dan soms afhankelijk van fantastische initiatieven die ontplooid worden. Daarin blijken veel Nederlanders dan weer heel creatief en gul te zijn.
Dat ondervonden Joke, Bob en Maureen van Bon van fjordenmanege Fjordhest-Gard in Hoenderloo zondag 29 maart, toen ze totaal verrast werden door de overhandiging van een cheque met een schitterend bedrag. De manege, waar al meer dan 40 jaar onder andere paardrijlessen worden gegeven en hele families mee zijn opgegroeid, staat te boek als hobbymatig en dus kan men geen beroep op doen op de financiële vergoeding voor bedrijven vanuit de overheid. Er zijn geen lessen, er zijn geen inkomsten, maar de fjorden moeten uiteraard wel eten en verzorgd worden. De kosten gaan door en daarom heeft een aantal trouwe rijdsters aan alle leerlingen en betrokkenen een financiële vrijwillige bijdrage gevraagd. Ze waren zelf verrast dat ze zondag een cheque van maar liefst 1600 euro konden overhandigen. En menigeen heeft aangegeven daarbuiten zelf te willen schenken en dat maandelijks te blijven doen zolang de crisis voortduurt. Een hartverwarmende actie die zeer welkom is en waar de familie Van Bon van de manege wel even ‘stil van werd’

Foto Rob Spelde

Lees ook

Lekker voetballen bij SC EDS

ELLECOM – Zondag 22 november werd er heerlijk gevoetbald bij SC EDS, de club in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.