Home / Doesburg-Regiobode / Grootste Halfvastenoptocht trekt zondag door Angerlo

Grootste Halfvastenoptocht trekt zondag door Angerlo

ANGERLO – Het jaarlijkse Halfvastenweekend in Angerlo staat weer voor de deur. Zondag 15 maart trekt een enorme carnavalsstoet door de straten van het dorp. Voor veel deelnemers aan afgelaste optochten alsnog een kans om hun creatie te laten zien.

Het halfvastenweekend begint op zaterdag 14 maart met een groot feest met de band Cabrio. Deze groep van vijf rasmuzikanten speelt vanaf 19.30 uur in de feesttent. Cabrio pakt uit met vlammen, confetti en een te gekke lichtshow, maar vooral met een combinatie van recente top 40-nummers, Hollandse dijenkletsers, opzwepende medleys en knallende rocksongs. Ze spelen in op het publiek en het dak gaat er gegarandeerd af.
De feesttent staat op het Wim Velsplein, op de hoek van de Dorpsstraat / Ds. de Grootstraat in Angerlo. Deze avond is voor iedereen van 16 jaar en ouder. De entree bedraagt 16 euro aan de tent. In de voorverkoop kost een kaartje 13 euro. De voorverkoopadressen zijn te vinden op www.halfvasten-angerlo.nl.

Zondag 15 maart vanaf 13.00 uur staat de grote Halfvastenoptocht op het programma. Uit de wijde omgeving komen carnavalswagens, loopgroepen, duo’s, individuen, show- en dweilorkesten om deel te nemen. De animo was dit jaar extra groot, omdat veel optocht in de omgeving in het carnavalsweekend zijn afgelast vanwege het slechte weer. Ruim duizend deelnemers strijden in negen categorieën om de hoogste eer. Ze worden door een deskundige jury beoordeeld op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. De prijsuitreiking is rond 16.30 uur in de feesttent op het Wim Velsplein. Ook deze middag is er muziek van Cabrio. De feesttent is geopend vanaf 14.00 uur.

De entree tot de Halfvastenoptocht bedraagt 2,50 euro. Kinderen van de basisschool hebben gratis toegang. Voor bezoekers die slecht ter been zijn en de 65-plussers is er een tribune tegenover de kerk.
De organisatie verwacht ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen. Daarnaast wordt een ieder verzocht tijdig aanwezig te zijn om een goede start en doorstroming van het spektakel mogelijk te maken.

Foto: Robert Biezen

www.halfvasten-angerlo.nl

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.