Home / Nieuws / Groot enthousiasme voor de erfgoedleerlijn

Groot enthousiasme voor de erfgoedleerlijn

DIEREN – Maandag 3 februari hield Cultuurbedrijf RIQQ een goed bezochte inspiratiemiddag over erfgoededucatie voor medewerkers van erfgoedmusea, kastelen en leerkrachten uit het basisonderwijs in de Bundel in Dieren. “De bedoeling is dat we elkaar leren kennen. We werken met vele partijen uit erfgoed en onderwijs aan een belangrijk project, maar wie wat doet bleef tot nu toe onzichtbaar”, zegt Jessica Harmsen, projectleider cultuureducatie bij RIQQ.
De aanleiding voor de bijeenkomst is het project ‘Reizen in de Tijd in Rheden en Rozendaal’ dat meer dan een jaar gelden is gestart, met als doel in drie jaar een doorlopende leerlijn voor cultureel erfgoed in Rheden en Rozendaal te ontwikkelen. Dit project levert uiteindelijk twaalf nieuwe bezoeklessen op, bij erfgoedinstellingen in de omgeving, voor alle basisschool leerlingen. Basisscholen kunnen nu al deelnemen aan reeds ontwikkelde bezoeklessen op prachtige locaties in de gemeente. Voor bezoeklessen kijken leerkrachten op www.reizenindetijd.nl.

Lees ook

‘Parapluplan’ voor huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

RHEDEN – De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.