Home / Rheden-Regiobode / Gratis verkeerskennis opfrissen voor senioren

Gratis verkeerskennis opfrissen voor senioren

RHEDEN – Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt, in samenwerking met de gemeenten Rheden en Rozendaal en de COSBO, een opfriscursus verkeer voor senioren van 65 jaar en ouder van deze gemeenten. In twee bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in het verkeer.
In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bikes gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen en dergelijke. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek en in opdracht van de gemeente Rheden en is bedoeld voor alle senioren.
De eerste bijeenkomst is op donderdag 12 maart van 10.00 tot 12.00 uur. De tweede bijeenkomst op donderdag 26 maart van 10.00 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het Dorpshuis in Rheden. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Rheden Rozendaal. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar tel. 0575 – 510144.

Lees ook

Patrijslaan in actie tegen onkruid

DIEREN – “Als de gemeente het onkruid niet weghaalt, doen we het zelf wel!” Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.