Home / Brummen-Regiobode / GGD stelt vaccinaties uit

GGD stelt vaccinaties uit

GEM. BRUMMEN – GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft besloten het Rijksvaccinatieprogramma voor 4- tot 18-jarigen uit te stellen. Dit betekent voor jongeren uit de gemeente Brummen dat zij pas dit najaar worden opgeroepen voor de BMR/DTP en HPV-vaccinaties, die eigenlijk op 6 april zouden worden gegeven. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment.
Reden hiervoor is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD hiermee gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitgesteld kunnen worden tot het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Voor de meningokokkenvaccinaties stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op, deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli dit jaar.
Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door.

Lees ook

Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Zaterdag 21 november wordt er, ten bate van het muziekonderwijs in Eerbeek, papier opgehaald …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.