Home / Brummen-Regiobode / Gezellige viering van derde lustrum Oosterhuuzens Dialectkoor

Gezellige viering van derde lustrum Oosterhuuzens Dialectkoor

BEEKBERGEN – Burgemeester Ton Geerts had het zondag 8 maart prima naar de zin op het lustrumfeest van het Oosterhuuzens Dialectkoor. Het koor vierde haar vijftienjarig bestaan in dorphuis De Hoge Weije in Beekbergen en had hiervoor de burgervader uitgenodigd. Hij maakte kennis met een vrolijk koor dat deze middag met enkele liedjes liet horen hoe gezellig het is. Geerts genoot van het optreden en op zijn verzoek werd het liedje Gazelle gezongen onder leiding van dirigent Uijttenboogaart.

Voorzitter Jan Muller deed het goed dat op deze zondagmiddag de opkomst zo goed was. Bijna alle leden waren met hun dames vertegenwoordigd. Muller memoreerde hoe vijftien jaar geleden dit koor werd opgericht in Oosterhuizen en nog steeds is er belangstelling van mannen om lid te worden. Jaarlijks zijn er zo’n 25 optredens in de regio.
Onder leiding van de dirigent, met begeleiding van het orkest onder leiding van Jan Verkerk, werd een vijftal liedjes gezongen. De zangers lieten zich voor de eerste keer zien in het nieuwe tenue.
Anneke Hulshof feliciteerde namens de partners van de leden het koor met deze mijlpaal. De dames wilden het jubilerende koor een ode brengen met een lied dat gemaakt was door Annie Wonnink. De zangers konden dit bijzonder waarderen.

Burgemeester Geerts was deze middag in zijn element. Het komt maar weinig voor dat hij een toespraak in het dialect kan houden. Op humoristische wijze vertelde hij dat het bijzonder kon waarderen dat hij deze middag kennis mocht nemen van dit bijzondere koor. Om kennis te maken met het repertoire van het koor kreeg Geurts van Muller de CD’s Mien Veluweland en Mag d’r best wèzen aangeboden.
Het Dialectkoororkest speelde en zong verder deze middag gezellige liedjes om de stemming er in te brengen. Martien Kobussen, die samen met Klaas Berends in 2005 de aanzet heeft gegeven voor het Dialectkoor, werd in het zonnetje gezet voor zijn initiatief om dit bloeiende koor op te richten. Hij werd verrast met een presentje. Het erelid prees het bestuur voor de organisatie van deze middag en dankte hen voor de grote inzet.

Foto: John Tanasale

Foto: Het Oosterhuuzens Dialectkoor in de nieuwe outfit

Lees ook

Algemene vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen houdt woensdag 23 juni om 20.00 uur weer een online openbare …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.