Home / Brummen-Regiobode / Fruitbomen voor de Groote Modderkolk

Fruitbomen voor de Groote Modderkolk

LOENEN – In het weekend van 15 en 16 februari is op de Groote Modderkolk in Loenen een volgende stap gemaakt in de verdere aanleg van de herenboerderij. In dit weekend hebben de leden van de herenboerderij onder leiding van de mensen van museumtuin ‘t olde Ras in Doesburg een gebied van ruim 1 hectare voorzien van 1300 fruitbomen.

Symbolisch heeft kartrekker van het eerste uur Johan van Riel de eerste boom geplant met de bats die door Herenboeren Nederland geschonken is bij de opening van de herenboerderij.
Na het plaatsen van de boom ging de eerste groep leden aan de slag om de bomen in de grond te zetten. Aan het einde van twee dagen werk waren de 1300 fruitbomen geplaatst waarbij de laatste vijf bomen werden geplant namens het bestuur, de project groep, museumtuin ‘t Olde Ras, namens de catering en namens alle leden en vrijwilligers.
Sinds herenboerderij De Groote Modderkolk in april 2019 de magische grens van 100 deelnemers bereikte, heeft de coöperatie nog een flinke groeispurt gemaakt. Inmiddels staat de teller op 153 leden. De deelnemers hebben allemaal geld ingelegd en betalen wekelijks een bedrag per mond voor duurzame groenten, fruit, eieren en vlees van hun eigen, maar door een professionele boerin gerunde boerderij. Meer informatie is te vinden op grootemodderkolk.herenboeren.nl of verkrijgbaar door een e-mail te sturen naar grootemodderkolk@herenboeren.nl

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.