Home / Nieuws / Filmhuis Dieren vertoont De Beentjes van Sint Hildegard

Filmhuis Dieren vertoont De Beentjes van Sint Hildegard

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 13 maart het komische Nederlandse drama De Beentjes van Sint Hildegard. Op dinsdag 17 maart is het volkssprookje en documentaire Honeyland te zien. Beide films vangen aan om 20.00 uur en zijn te zien in schouwburg Theothorne in Dieren.

De Beentjes van Sint Hildegard gaat over Jan, 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint Hildegard rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

In Honeyland speurt Hatidze steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich hebben verschanst in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in een verlaten dorp in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. ‘Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen’ is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op vier uur loopafstand. Maar dan komt er een nieuw gezin naast ze wonen.

Foto: Maarten van Keller

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Trainingen Senior Vitaal

RHEDEN – Ieke Salden verzorgt in Rheden Senior Vitaal-trainingen. In deze openlucht circuittraining wordt het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.