Home / Brummen-Regiobode / Filmcafé in Kruiskerk

Filmcafé in Kruiskerk

EERBEEK – Op zaterdag 14 maart om 20.00 uur wordt in het Filmcafé van de Kruiskerk In Eerbeek de film Philomena vertoond in samenwerking met Amnesty International, dat met de film stil wil staan bij de Nationale Vrouwendag. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Judi Dench) die zwanger raakt op een kermis. In het Ierland van de jaren vijftig bevalt deze piepjonge vrouw van een zoon in een katholiek huis voor ongetrouwde moeders. Ze ondergaat het lot van velen in die tijd. Na drie jaar in dit tehuis te hebben geleefd, onder moeilijke omstandigheden, moet ze haar kind afstaan. De film begint 50 jaar later, wanneer de aan lagerwal geraakte oud-journalist Martin Sixsmith op haar verhaal stuit.
Het is ondanks het zware thema een lichtvoetig verhaal met de nodige humor rond de zoektocht die Martin en Philomena beginnen. Inloop is vanaf 19.30 uur. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Lees ook

Huiskamer van Lieren wekelijks open

LIEREN – De vrijwilligers van de Huiskamer in Lieren zetten vanaf woensdag 28 juli iedere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.