Home / Brummen-Regiobode / Fietsexcursie rondom oorlog op Hoge Veluwe

Fietsexcursie rondom oorlog op Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Een natuurgids van Park de Hoge Veluwe verzorgt zaterdag 14 maart een fietsexcursie langs een route die het verhaal vertelt van de periode tussen september 1944 en april 1945. Evacués uit Arnhem zochten aan het eind van de oorlog in het Kröller-Müller Museum, Jachthuis Sint Hubertus, het toenmalige koetshuis/dienstgebouw en de Pampel werden ingericht als Rode Kruis Ziekenhuis. In korte tijd werd daar een belangrijk stuk oorlogsgeschiedenis geschreven. Deze geschiedenis staat centraal in de fietsexcursie van zaterdag, waarbij langs deze locaties wordt gereden. De gids vertelt aan de hand van oude foto’s wat zich hier in de oorlog heeft afgespeeld. Ook wordt er stilgestaan bij de bevrijding van het Park door het 1e Canadese legercorps en de slag om Otterlo. Aan het eind van deze excursie is er gelegenheid om in het Museonder een fototentoonstelling te bezoeken. De tocht start om 13.30 en om 16.00 uur. Deelname aan de fietsexcursie kost 4 euro, exclusief entree tot het Park. Reserveren is verplicht en kan via www.hogeveluwe.nl.

Lees ook

Algemene vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen houdt woensdag 23 juni om 20.00 uur weer een online openbare …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.