Home / Brummen-Regiobode / Felicitaties voor wereldkampioen baanwielrennen Sam Ligtlee

Felicitaties voor wereldkampioen baanwielrennen Sam Ligtlee

EERBEEK – Sam Ligtlee (22) uit Eerbeek heeft bij de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn een medaille in de wacht gesleept op het onderdeel 1 kilometer tijdrit. Burgemeester Alex van Hedel en sport-wethouder Ingrid Timmer van de gemeente Brummen brachten Sam woensdag 4 maart een bezoek om hem te feliciteren met zijn kampioenschap.

Sam Ligtlee rijdt al jaren in de top van het Nederlands baanwielrennen. In 2013 werd hij al Nederlands kampioen bij de junioren op de onderdelen sprint en de kilometer tijdrit. Sinds 2017 komt hij uit bij de senioren, waarbij hij in 2018 tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen de bronzen medaille op de kilometer tijdrit op zijn naam schreef. Afgelopen weekend, tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn, stuntte hij door de sterke concurrentie te snel af te zijn en wereldkampioen te worden op dit zelfde onderdeel. De gouden medaille ging dus mee naar Eerbeek.

Samen met burgemeester Van Hedel bracht sportwethouder Ingrid Timmer de felicitaties van het gemeentebestuur over aan Sam. Dit vergezeld van een bos bloemen en een attentie. Sam liet weten zich nu te gaan voorbereiden op een mogelijk startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio dit jaar. Het fietsen zit Sam trouwens in het bloed, want voor het baanwielrennen was hij in zijn jeugdjaren ook al succesvol in de BMX-sport.

Foto: Peter Lous

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.