Home / Nieuws / Fanny en Felix in Spankerense kerk

Fanny en Felix in Spankerense kerk

SPANKEREN – Donderdag 27 februari klonken in de Petruskerk in Spankeren de eerste noten van een nieuwe concertserie. Het Tsjechische Mathilde Nostitz Quartet bracht het programma Fanny & Felix. Felix Mendelssohn kennen de meeste muziekliefhebbers wel. Maar muziek van zijn zus, Fanny Hensel Mendelssohn, is veel onbekender. In de schaduw van haar broer heeft zij veel muziek geschreven. De muziek van broer en zus stond centraal in dit concert, waar het talrijke publiek van heeft genoten.

Het volgende concert in deze serie vindt plaats op donderdag 30 april om 20.00 uur. Op het programma staan dan de Mauthausen liederen van componist Theodorakis, vertaald door Lenard Nijgh en uitgevoerd door zangeres Hanneke Evink en accordeonist Juul Beerda. Zondag 21 juni om 15.30 uur speelt het cello-duo Hanne Steffers & Sebastiaan van der Bergh het spetterende programma Two of a Kind.

spankeren.ingoedehanden.management

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.