Home / Brummen-Regiobode / Expositie Oldtimer-art bij Gallery Aaldering

Expositie Oldtimer-art bij Gallery Aaldering

BRUMMEN – Nog tot en met zaterdag 18 april is in Gallery Aaldering in Brummen de expositie Oldtimer-art te zien. Dajenne Wijngaarde en Marita Lether tonen hun schilderijen.

Dajenne maakt graag (sur)realistische schilderijen en Marita schildert graag wat meer abstract en popart met gebruik van allerlei materialen en technieken. Daarnaast maken zij driedimensionale kunst, zoals lampen van wieldoppen. De schilders hebben zelf een oldtimer en zijn dan ook regelmatig te vinden op oldtimer-evenementen. In opdracht van eigenaren hebben ze al veel oldtimers geschilderd.
Op de expositie in Brummen is onder meer een serie werken te zien gebaseerd op de abstracte kunst van Mondriaan, daarnaast een aantal felgekleurde pop-art werken maar bijvoorbeeld ook een lamp gemaakt van een Volkswagen-wieldop. De (sur)realistisch geschilderde werken hebben allen een verhaal, bijvoorbeeld het schilderij waarop een zwaan symbolisch de Volkswagen-eieren beschermt tegen de komst van Ford die na de Tweede Wereldoorlog voet op Europese bodem wilde zetten. Of het melkmeisje van Vermeer dat in plaats van het melkkannetje een Shell-oliekan uitschenkt.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van The Gallery, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

info@atelierwijngaarde.nl

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.