Home / Rheden-Regiobode / Digitale kerkdiensten aan de Veluwezoom

Digitale kerkdiensten aan de Veluwezoom

REGIO – Het coronavirus maakt het onmogelijk om op zondagmorgen bij elkaar te komen voor de wekelijkse kerkdienst. Daarom zenden de protestantse kerken aan de Veluwezoom, van Spankeren tot en met Rozendaal, op zondagmorgen een dienst uit via internet. Deze is vanaf 10.00 uur te volgen op www.kerkdienstgemist.nl of later via die site terug te kijken.

Om in deze onzekere tijd toch met elkaar verbonden te blijven, houden de protestantse kerken aan de Veluwezoom en de Eusebiusparochie gezamenlijk een Oecumenisch Avondgebed op woensdagavond om 20.30 uur. Ook deze avondgebeden worden uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl, vanuit de Ontmoetingskerk in Dieren en vanuit de Grote Kerk in Velp. Woensdag 25 maart is de eerste uitzending vanuit Velp en daarna iedere week om en om. Ook deze avondgebeden zijn later te bekijken.

Al die lege stoelen in de kerk, dat is voor de voorganger niet leuk om tegenaan te kijken. Een Italiaanse priester bedacht hier iets op: hij vroeg de mensen een foto van zichzelf (een selfie) te sturen en vulde daar de banken in zijn kerk mee. Dat leek de voorgangers van de kerken aan de Veluwezoom ook een goed idee. Iedereen kan een foto van zichzelf sturen naar drukkerij@pkndieren.nl. De foto wordt dan afgedrukt en op een van de stoelen in de Ontmoetingskerk gehangen. Zo krijgt de kerk toch een gezicht.

communicatie@pkndieren.nl

Lees ook

‘Parapluplan’ voor huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

RHEDEN – De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.