Home / Brummen-Regiobode / Dialect Top 20 2019 bij RTV Voorst en RTV Veluwezoom

Dialect Top 20 2019 bij RTV Voorst en RTV Veluwezoom

EERBEEK – De maand maart is uitgeroepen tot de dialectmaand. In deze maand wordt veel aandacht besteed aan de streektaal. Ook de lokale omroepen RTV Voorst (Radio Voorst) in de gemeente Voorst en RTV Veluezoom in Brummen willen hier aandacht aanbesteden.

Wekelijks is er op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur het dialectprogramma Mo’j is luusteren met praatjes, verhalen, gedichten en muziek in de streektaal.
De komende uitzending op zaterdag 14 maart krijgt een bijzonder tintje. Wim de Winkel uit Eerbeek heeft weer een dialect Top 20 2019 samengesteld. Twee uur lang worden de leukste liedjes van het afgelopen jaar in de streektaal, gedraaid door technicus Martin van der Kaaij.
Tussendoor vertelt presentator Martien Kobussen over deze artiesten en allerlei wetenswaardigheden over het dialect en activiteiten in de streektaal.
De weerman Mark Wolvenne uit Terwolde komt aan het woord. Hij gaat vertellen welk voorjaarsweer er verwacht wordt. Er is een verhaal van Jan Groot Zevert en Riemsels uut de streek.
Ter afwisseling is er ook een quizje. Het Oosterhuuzens Dialectkoor, dat ook de streektaal promoot, stelt een paar vrijkaarten beschikbaar voor de uitvoering op 4 april in Het Boshuis in Klarenbeek. Er kan tijdens de uitzending naar de studio gebeld worden, tel. 0571-271722.
Mo’j is luusteren wordt zaterdagmorgen rechtstreeks uitgezonden via de ether. In Eerbeek 107.5 FM en Twello 105.3 FM en overal waar men is via internet. Herhalingen zijn er op woensdag van 19.00 tot 21.00 uur bij beide omroepen.

Lees ook

55Plus Soos moet nog even wachten

LOENEN – Bij het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is met ingang van 7 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.