Home / Rheden-Regiobode / Desembrood van Het Goede verkrijgbaar bij Koers

Desembrood van Het Goede verkrijgbaar bij Koers

DIEREN – Victor Smeets uit Dieren, we kennen hem nog van Heel Holland Bakt, timmert al weer een tijdje flink aan de weg met zijn eigen desembrood. Sinds juli vorig jaar lag zijn ambachtelijke brood in de schappen bij de Spar en werd het goed verkocht. Tijd voor de volgende stap, meldt Smeets.

Victor Smeets bakt in zijn eigen bakkerij Het Goede vier soorten desembrood, wit, volkoren, meergranen en spelt. Daarnaast heeft hij rond Kerst een grote hoeveelheid kerststollen gemaakt en verkocht. “Omdat ik merk dat mijn brood door meer mensen gekocht wordt dan alleen door klanten van de Spar, ben ik in gesprek gaan met bakkerij Koers aan de Wilhelminaweg in Dieren. Vanaf zaterdag 7 maart ligt mijn brood hier in de schappen.” Deze zaterdag is Victor zelf ook aanwezig in de winkel om klanten tekst en uitleg te geven over zijn brood. Natuurlijk laat hij belangstellenden een stukje proeven.

Na Heel Holland Bakt heeft Victor Smeets een vakopleiding gevolgd, waarbij hij een passie voor broodbakken ontdekte. “Brood is zó spannend, en desembrood helemaal. De chemische processen in het deeg zijn zo mooi. Zodra je bloem en meel mengt, gaat het leven en ben je als bakker de controle kwijt. Je kunt alleen proberen het proces te sturen.” Bij desem wordt geen gebruik gemaakt van gist, maar rijst het brood door natuurlijke fermentatie van het deeg. “Het is een langzaam proces waarbij de smaak zich ontwikkelt. Je krijgt dan heel luchtig brood met een lekkere structuur en een knapperig korstje. Desembrood past bovendien heel goed in een gezond leefpatroon. Door het gebruik van desem is er geen tot nauwelijks gist nodig en krijgt het brood een gunstige zuurgraad. Hierdoor wordt desembrood beter verteerd”, aldus Smeets.

www.het-goede.nl

Lees ook

Ledenvergadering De Rietvoorn

DIEREN – De Dierense Hengelaarsvereniging De Rietvoorn houdt op maandag 11 oktober haar algemene ledenvergadering. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.