Home / Rheden-Regiobode / Daan Pot derde op NK Judo

Daan Pot derde op NK Judo

RHEDEN – Op zaterdag 29 februari heeft Daan Pot uit Rheden, van Judoschool Pot, een derde plaats behaald bij het NK judo -18 jr (cadetten). De pas 14-jarige judoka kwam al vroeg in het toernooi, in de derde ronde, zijn grootste concurrent tegen. Een klein foutje kostte Daan de partij. Via de verliezersronde wist Daan zich met drie winstpartijen terug te knokken. De partij om het brons won Daan glansrijk.
Deze medaille op het NK en de al eerder gewonnen meetmomenten zijn bepalend voor de komende deelname aan de European Cup Cadets (ECC’s) in Teplice (Tsjechië) en Berlijn (Duitsland). Goede prestaties op deze internationale toernooien leveren een ticket op voor de Europese kampioenschappen. Daan Pot vertelt: “Ik ben al blij dat ik zover gekomen ben. Mijn tegenstanders waar ik tegen moet zijn over het algemeen twee jaar ouder dan ik. Dus ik heb geen illusies. Ik bekijk het stap voor stap en zie wel hoever ik kom.” Zijn vader, trainer en coach ondersteunt Daan. Hij is ook voorzichtig: “De extreme trainingen beginnen wel hun tol te eisen. De hardheid, de frequentie van de trainingen is eigenlijk niet normaal, maar wel noodzakelijk. Als jongste deelnemer in zijn klasse ben ik nu al trots op zijn prestaties. De komende periode staan volledig in het teken van de judo. Pas in de zomervakantie is er rust.”

Lees ook

‘Parapluplan’ voor huisvesting arbeidsmigranten en zorgcliënten

RHEDEN – De huisvesting van arbeidsmigranten en zorgcliënten wordt binnenkort juridisch geregeld via een overkoepelend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.