zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioBusiness & Shopping: Lian Brandsma Uitvaartzorg biedt livestream van uitvaart op elke...

Business & Shopping: Lian Brandsma Uitvaartzorg biedt livestream van uitvaart op elke locatie

LOENEN – Het pakket aan maatregelen om het coronavirus in te dammen houdt onder andere ook in dat er maximaal dertig mensen mogen worden uitgenodigd voor een uitvaart. Dit betekent dat vaak niet alle bekenden afscheid kunnen nemen van een overledene. Lian Brandsma Uitvaartzorg biedt daarom nu mobiele livestreaming aan, zodat de plechtigheid op afstand via internet kan worden gevolgd.

“Ik begrijp de maatregelen tegen corona heel goed, maar bij een uitvaart is dit natuurlijk heel verdrietig”, aldus Lian Brandsma. “Ik moet families vertellen dat ze selectief moeten zijn in wie ze uitnodigen voor het afscheid. Er mogen maximaal dertig mensen komen, terwijl ze er misschien wel driehonderd hadden willen uitnodigen.”
En dus ging Lian op zoek naar een alternatief. Sommige locaties, zoals Crematorium Dieren bieden een streamingdienst aan, waarbij nabestaanden thuis via internet de plechtigheid kunnen volgen. Dat moet toch op locatie kunnen?, vroeg Lian zich af. “Ik wil zo’n videodienst ook aan kunnen bieden in dat kleine kerkje of op de natuurbegraafplaats.” En dus is ze gaan zoeken. Na veel google- en uitzoekwerk vond ze een bedrijf dat voor haar een mobiele livestream kan verzorgen vanaf elke locatie. “Er komt een cameraman met de benodigde apparatuur om de beelden direct door te sturen naar een beveiligde internetsite. Nabestaanden kunnen zelf aangeven wie er kan inloggen, er is geen reclame op de site, het gebeurt allemaal heel discreet.”
Het is een schrale troost, maar Lian is blij dat ze op deze manier een alternatief kan bieden. “Met deze dienst kunnen mensen die niet bij de uitvaart kunnen zijn, toch alles meebeleven.”

www.lianbrandsmauitvaartzorg.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215426_eten.jpg

Caleidoz opent de Huiskamer

DOESBURG - Op maandag 29 november opent de Huiskamer van Caleidoz om 9.30 uur voor het eerst haar deuren op Beumerskamp in Doesburg. Eenieder kan er terecht om een kop koffie of thee te drinken en gezellig te kletsen. Voor wie meer uitdaging zoekt, zijn er tal van activiteiten mogelijk.

0215189_repaircafe.jpg

Repair Café Dieren

DIEREN - Donderdag 25 november is tussen 19.00 en 21.00 uur het Repair Café in de Oase in Dieren weer geopend. Reparaties zijn mogelijk aan alle huishoudelijke apparaten die onder de arm meegenomen kunnen worden, maar ook aan kleding, fietsen en rollators. Ook kunnen bezoekers met hun laptop of tablet

0215247_Voorlezen.jpg

Voorlezen bij Ons Raadhuis

VELP - Het voorleesteam van Jansen & de Feijter leest vanaf vrijdag 26 november elke vrijdag voor bij Ons Raadhuis in Velp. Tussen 11.15 en 12.15 uur wordt steeds verder gelezen in het boek Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti, net zolang tot het uit is. Aan het

0214724_Diamant_Veenendaal.jpg

Henk en Corry Veenendaal in het diamant

LOENEN - Henk en Corry Veenendaal in Loenen vinden het erg jammer dat hun diamanten huwelijksfeest sober moet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Maar zij hebben er wel begrip voor en vieren daarom dit jubileum op bescheiden manier met hun nageslacht op 22 november. Hun grote kennissenkring heeft er volop

0215187_Koffie.jpg

Open Coffees online

VELP - De geplande Open Coffee Velp netwerkbijeenkomsten van 25 november en 23 december zijn geannuleerd. Door het toenemend aantal besmettingen durft de organisatie het niet aan een live-bijeenkomst te houden. In november wordt sowieso een online Open Coffee gehouden. Ondernemers en mensen die plannen hebben een onderneming te starten,

Open dag voor tennisjeugd

DOESBURG - Een flinke groep kinderen heeft vrijdag 12 november genoten van diverse spelletjes en wedstrijdjes tijdens de open dag voor de jeugd bij Tennisvereniging Doesburg. De jeugdleden hebben de introducés geweldig geholpen. Tussen alle activiteiten door was er tijd voor pepernoten en ranja. De jonge spelers maakten er op