Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Gratis WOZ-check via Grotenhuis Makelaardij

Business & Shopping: Gratis WOZ-check via Grotenhuis Makelaardij

DIEREN – In de eerste weken van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was de aanslag onroerendezaakbelasting door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die heeft vastgesteld; de WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde wordt door verschillende instanties gebruikt om belastingen of heffingen op te leggen, zoals ozb, de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Ook wordt de WOZ-waarde gebruikt voor de erfbelasting, de bepaling van de maximaal redelijke huur en voor de waarde van woningen in box 3. Een onjuiste WOZ-waarde kan dus grote financiële gevolgen hebben en bezwaar maken heeft vaak zin.

Inwoners van de gemeenten Rheden, Brummen en Doesburg, die van mening zijn dat hun woning een onjuiste WOZ-waarde toegekend heeft gekregen, kunnen dicht onder de aandacht brengen van Grotenhuis Makelaardij in Dieren. Fabian Grotenhuis, gediplomeerd WOZ-taxateur en beëdigd NVM makelaar: “Wanneer wij na een bezoek aan uw woning ook van mening zijn dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, dan kunnen wij dit namens u aan de gemeente kenbaar maken middels een bezwaarschrift. In praktisch alle gevallen wordt het beoogde resultaat bereikt en zal de WOZ-waarde aangepast worden.”
Wacht niet te lang, adviseert Grotenhuis, binnen zes weken na dagtekening van de waardebeschikking dient het bezwaarschrift bij de gemeente te zijn ingediend. De afgelopen jaren bedroeg de gemiddelde aanpassing meer dan 40.000 euro. De jaarlijkse besparing voor de huiseigenaar lag daarmee rond de 145 euro per bezwaarschrift.

Het laten beoordelen van de WOZ-waarde is een gratis service van het actieve Dierense makelaarskantoor. Wanneer Grotenhuis van mening is dat de WOZ-waarde inderdaad onjuist is vastgesteld, dan zijn er aan de begeleiding van de bezwaarprocedure voor de woningeigenaar geen kosten verbonden. Fabian Grotenhuis: “In het bezwaarschrift wordt de gemeente verzocht om een kostenvergoeding voor deskundigenhulp. Wanneer het bezwaarschrift ongegrond verklaard wordt, dan ontvangen wij niets. Wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard, dan ontvangen wij een wettelijk vastgestelde deskundigenvergoeding van de gemeente.”
Grotenhuis Makelaardij, Lindelaan 12 te Dieren, tel. 0313-450717

www.grotenhuismakelaardij.nl

Lees ook

Rick Evers: Nights In White Satin

Wij hadden vroeger thuis altijd de radio aanstaan. Nou ja, radio … Meestal waren het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.