Home / Brummen-Regiobode / Brummen vraagt aandacht voor Knooppunt Mantelzorg

Brummen vraagt aandacht voor Knooppunt Mantelzorg

GEM. BRUMMEN – Zoveel mogelijk mantelzorgers kennis laten maken met het Knooppunt Mantelzorg. Dat is het doel van het korte filmpje dat de gemeente Brummen en het knooppunt donderdag 12 februari presenteerden.

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders verleent mantelzorg en dat is lang niet altijd even makkelijk. Het Knooppunt Mantelzorg in de gemeente Brummen kan hierbij ondersteuning bieden. Ellen Lammersen en Karin van Aalst van Stichting welzijn Brummen zijn als consulenten het aanspreekpunt voor mantelzorgers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Veel mensen hebben behoefte aan informatie over financiële vergoedingen en vervoer, maar we kunnen ook helpen bij respijtzorg of andere manieren om te zorgen dat de mantelzorger zelf ook nog een sociaal leven kan onderhouden”, zegt Lammersen. “Iedereen mag bellen met vragen, hoe klein ook”, benadrukt ze. “We kijken altijd naar iemands persoonlijke situatie om te zien hoe we het beste kunnen helpen.”

Lammersen schat dat in de gemeente Brummen ongeveer 5300 mantelzorgers actief zijn. Hiervan hebben 200 mensen zich ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg. Zij worden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de activiteiten voor mantelzorgers in de gemeente en het laatste nieuws. Ook kunnen ze aanschuiven bij de verschillende contactgroepen voor mantelzorgers.
Maar belangrijker is dat zij het Knooppunt dus weten te vinden. “Veel mantelzorgers zullen ons niet nodig hebben, maar het is belangrijk dat mensen die wel hulp kunnen gebruiken, ons ook weten te vinden”, zegt Lammersen. “Daarom hopen we met deze film wat meer bekendheid te krijgen.”

Komend jaar hopen Lammersen en Van Aalst dat meer mensen het knooppunt leren kennen. Daarbij zetten ze vooral in op jonge mantelzorgers, onder de 16 jaar. “Daar zijn er veel meer van dan we denken. En dat is juist de groep die de meeste ondersteuning nodig heeft. In praktijk zijn het natuurlijk niet de jongeren die ons opzoeken, daarom is het belangrijk dat mensen in hun netwerk weten dat wij er ook voor kinderen zijn. Dat varieert van zorgverleners tot leraren op school en begeleiders op de sportclub.”

Mantelzorgers die zich in willen schrijven bij het Knooppunt Mantelzorg van de gemeente Brummen kunnen een e-mail sturen naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl of bellen met tel. 0575 – 561 88. Op www.mantelzorgbrummen.nl is het nieuwe filmpje te zien en kunnen mantelzorgers zich inschrijven voor een speciale nieuwsbrief.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.