Home / Nieuws / Bijzondere Ambt & Heerlijkheid gepresenteerd

Bijzondere Ambt & Heerlijkheid gepresenteerd

VELP – In museum Rheden in Oorlogstijd in Velp is zaterdag 29 februari een bijzondere uitgave gepresenteerd van het periodiek Ambt & Heerlijkheid. Het blad van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal is dit keer geheel gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. In het kader van 75-jaar bevrijding pakte de redactie onder leiding van Nelleke den Boer-Pinxter flink uit.

“We hebben twee keer eerder een themanummer rondom de bevrijding gemaakt”, blikte Nelleke den Boer – Pinxter terug. “Bij de veertigjarige- en zestigjarige herdenking en viering van oorlog en bevrijding.” Toch blijkt er ook 75 jaar na het einde van de oorlog nog voldoende te schrijven over die zwarte periode in de vaderlandse geschiedenis. Per dorp werd een hoofdverhaal op papier gezet en ook was er speciale aandacht voor een aantal belangrijke herdenkingsmonumenten in de gemeenten Rheden en Rozendaal. De eerste exemplaren van de Ambt & Heerlijkheid special waren dan ook voor de Rhedense loco-burgemeester Marc Budel en voor de burgemeester van Rozendaal, Ester Weststeijn. Zij ontvingen het boekwerkje uit handen van de hoofdredacteur.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Ik vind: Een elfde gebod

Hoe gaat dat in zo’n dorp als Ellecom? Je komt elkaar weer tegen: even lopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.