Home / Rheden-Regiobode / Benefietconcert voor Julian toch uitgesteld

Benefietconcert voor Julian toch uitgesteld

VELP – Hoewel het er even naar uitzag dat het benefietconcert voor Julian Top in Sem Café in Velp op zaterdag 14 maart door zou gaan, heeft de organisatie alsnog besloten het evenement uit te stellen. “Ik heb in overleg met alle betrokken partijen besloten om de avond niet door te laten gaan, maar voorlopig uit te stellen. Dit uiteraard in verband met het niet in gevaar willen brengen van de bezoekers, maar ook in verband met de verwachte tegenvallende opbrengst voor het goede doel”, aldus Pepijn van Sem Café. “Iedereen die al een kaartje heeft gekocht kan ervoor kiezen om zijn/haar geld terug te krijgen of het kaartje te gebruiken voor de avond, wanneer het benefiet concert wel wordt gehouden.”

De band Reflexion zou zaterdag spelen ten bate van de crowdfundingsactie voor Julian Top. De jongen uit Velp kwam vorig jaar tijdens een schoolreisje ongelukkig terecht, waardoor hij een dwarslaesie heeft opgelopen, hij heeft een verlamming vanaf zijn tepels.
Een spontane inzamelingsactie van familie,vrienden, school en voetbalclub DVOV heeft reeds het geweldige bedrag van ruim 45.000 euro opgebracht, waarvan de eerste 15.000 gebruikt zijn voor een reis naar Minnesota Amerika. Hier heeft Julian een stamceltherapie ondergaan die niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Het beoogde resultaat is pas zichtbaar na een periode van 4 tot 8 weken en is voornamelijk gericht op stimulatie van zijn handen en vingers, zodat hij weer zelfstandig kan eten en drinken en vrij simpele handelingen kan uitvoeren, zoals het bedienen van een mobieltje. Een tweede therapie staat gepland voor september dit jaar.
Door middel van het benefietconcert hopen familie en vrienden de onkosten hiervan verder te kunnen bekostigen.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.