Home / Rheden-Regiobode / Actie Vakantietas voor een leuke, gevulde zomervakantie

Actie Vakantietas voor een leuke, gevulde zomervakantie

RHEDEN / ROZENDAAL – Het Diakonaal Netwerk Armoedebestrijding (Diana) start een nieuwe actie in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Na de succesvolle actie Kersttas, waarbij rond de feestdagen tassen met levensmiddelen worden uitgedeeld, start nu de actie Vakantietas. Hierbij worden tassen samengesteld voor kinderen uit bijstandsgezinnen, waar geen geld is om in de vakantie leuke dingen te gaan doen.

De zomervakantie is voor de meeste kinderen een mooie tijd, de meeste kinderen wel een paar weken weg van huis op vakantie. Maar voor ruim 750 kinderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal is de zomervakantie geen fijne tijd. Zij kunnen niet op vakantie omdat hun ouders daar geen geld voor hebben. Hun vriendjes vertellen enthousiast waar ze met vakantie naar toe gaan en wat ze daar allemaal gaan doen, terwijl deze kinderen thuisblijven en zich daar moeten vermaken. Zij hebben in de zomervakantie weinig om naar uit te kijken. Daar willen de tien kerken binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal, gebundeld in Diana, iets aan doen. Het netwerk gaat deze zomer vakantietassen uitdelen aan basisschoolkinderen uit bijstandsgezinnen, waar geen geld is om in de vakantie leuke dingen te gaan doen.

Kerk in Actie Nederland levert aan de kerken die meedoen gratis kleurige rugzakjes. In de rugzakjes kunnen allerlei spullen worden gestopt, te denken valt aan tegoedbonnen voor speelgoed en/of boeken, gratis toegangskaartjes voor een attractiepark, dierentuin en/of zwembad, een tegoedbon voor een ijsje, snoepgoed en ga zo maar door.
Natuurlijk zit er een prijskaartje aan zo’n Vakantietas. Diana heeft uitgerekend dat dit ongeveer 55 euro per tas zal zijn. Binnen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal wordt een of meerdere keren gecollecteerd voor de Vakantietas. Daarnaast kunnen kerkleden een Vakantietas ‘sponsoren’ door een extra gift te geven. Een aantal kerken gaat een actie opzetten in de vorm van een concert, maaltijd of dergelijke. Om 750 tassen te vullen, is heel wat nodig. Iedereen die een bijdrage wil leveren, kan voor informatie contact opnemen met Jan Broekhuisen via vakantietasrhedenrozendaal@gmail.com​ ​of tel. 06-22788703.

Lees ook

Training Voluit Leven

REGIO – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen dit najaar meedoen met de training Voluit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.