Home / Rheden-Regiobode / Werk van Karin Vermeer in Galerie Lijn 1

Werk van Karin Vermeer in Galerie Lijn 1

VELP – Galerie Lijn 1 in Velp toont tot en met 31 maart een tentoonstelling van de Rotterdamse kunstenares Karin Vermeer. Haar werken zijn een mix van foto’s en beelden die zij combineert op de computer en met verf bewerkt.

Karin Vermeer is geboren en opgegroeid in Tilburg (1970) en voor haar studie aan de Willem de Kooning academie verhuisd naar Rotterdam, waar zij nog steeds woont en werkt als autonoom beeldend kunstenaar. Haar favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De meeste van haar portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van een verschillende etnische identiteit. Op haar computer creëert zij een nieuw bestaand persoon.
Naast deze gemanipuleerde portretten maakt Karin ook foto’s van modellen in haar studio en gebruikt ze reeds bestaande beelden. Vervolgens voegt ze deze samen met foto’s van oude muren, gescheurde posters en allerlei interessante onderwerpen met als doel een totaal nieuw beeld te creëren. Als het digitale beeld klaar is wordt deze gedrukt op papier en verlijmd op canvas om vervolgens bewerkt te worden met gelmediums en verf. Het resultaat is een werk met veel dikke pasteuze lagen. Op deze manier probeert ze het digitale beeld tastbaar te maken. Haar werk gaat niet zozeer over uitleg en concept, het is een spel en gaat over in het beeld zelf. Ze begint meestal niet met een vooropgezet idee, maar door te kijken naar de verzamelde beelden en door deze te mixen ontstaat er langzaam nieuw werk. Haar werken zijn een mix van fotografie, acrylverf, structuurpasta’s en een mat/glanzende vernislaag.
De werken van Karin Vermeer worden landelijk en internationaal geëxposeerd en verkocht.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.