Home / Nieuws / Wereldkampioen Eva Riemersma Sportheld van de gemeente Rheden

Wereldkampioen Eva Riemersma Sportheld van de gemeente Rheden

ELLECOM – Schaatster Eva Riemersma-van Rheenen uit Ellecom is uitgeroepen tot Sportheld van de gemeente Rheden. Op 14 februari overhandigde wethouder sport Marc Budel de prijs voor haar unieke schaatsprestaties van deze winter: Riemersma werd eind januari wereldkampioen allround schaatsen 35+ in het Italiaanse Collalbo en veroverde vier keer goud op de Winter World Masters in Oostenrijk.

Op het WK op het Italiaanse buitenijs in Collalbo reed Eva de snelste tijd op de 1.500 meter en 3.000 eter en werd tweede op de 500 meter en 1.000 meter.
Riemersma veroverde daarmee haar tweede wereldtitel allround. In 2018 lukte het haar ook al de hoogste trede op het wereldpodium te betreden.
Het kampioenschap kwam niet uit de lucht vallen. Eerder in januari kwam Riemersma voor Nederland uit op de Winter World Masters, ’s werelds grootste Wintersport Festival in Innsbruck.
Jaarlijks gaan daar 3.000 sporters met elkaar de strijd aan in 12 verschillende wintersport disciplines. In Innsbruck haalde Eva vier keer goud op verschillende afstanden.Ze reed hier voor het eerst de 10 kilometer en reed meteen een wereldrecord.
Haar hart ligt dan ook vooral bij de lange afstanden. “Het marathon schaatsen vind ik enorm gaaf en daar wil ik me in de toekomst meer op richten.” vertelt ze.
Eerder werd Riemersma al feestelijk onthaald door dorpsgenoten. Nu ontving ze dus ook de waardering van wethouder Marc Budel.
“We hebben gewoon een wereldkampioen in onze gemeente, hoe gaaf is dat! Dit soort prestaties zijn enorm inspirerend” reageert Marc Budel enthousiast.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.