Home / Brummen-Regiobode / Welfare Klarenbeek wil doorgaan

Welfare Klarenbeek wil doorgaan

KLARENBEEK – De Welfare Klarenbeek is, als onderdeel van het Rode Kruis Voorst, al meer dan veertig jaar actief. Het Rode Kruis heeft vanuit hoger hand besloten te stoppen met het financieren van lokale activiteiten. Helaas valt de Welfare hier ook onder. Een groot probleem voor de leden van deze groep.

Al meer dan veertig jaar komen de circa dertig leden wekelijks bij elkaar om gezamenlijk te handwerken en even lekker bij te kletsen. Een sociale bezigheid waar veel leden de hele week al naar uitkijken.Deze groep mag volgens Klarenbeeks Belang niet ophouden te bestaan. Het is een hele bijzondere groep mensen, variërend in leeftijd van vijftig tot ver in de negentig, die elkaar wekelijks treffen. Af en toe staan ze met een kraam op een fancyfair en verkopen zelfgemaakte spulletjes, zoals sokken, geborduurde tafellakens, tassen en kerstversiering.
Klarenbeeks Belang: “Het is ook mooi om te zien hoe deze mensen elkaar in de gaten houden. Als iemand niet aanwezig is tijdens een bijeenkomst wordt gelijk gekeken waarom hij of zij er niet is. Dat heet nou ‘positieve sociale controle’.”
Inmiddels worden er gesprekken gevoerd met Mens en Welzijn Voorst en de Gemeente Voorst over hoe nu verder. Dat de Welfare doorgaat, staat volgens het bestuur als een paal boven water. Alleen in welke vorm, daar wordt nog over gesproken. Mens en Welzijn heeft toegezegd de eerste drie maanden te laten doorgaan zoals het nu georganiseerd is. Dat geeft rust en ruimte om met alle betrokken partijen samen te kijken hoe de Welfare ook voor de toekomst behouden kan blijven.
Het Rode Kruis en Dagbesteding geWOON hebben in ieder geval het vervoer voor de komende tijd geregeld. Klarenbeeks Belang en Contactpersoon Bram de Bree houden de vinger aan de pols in de komende drie maanden en zullen regelmatig verslag doen van hoe de Welfare behouden gaat worden.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.