Home / Rheden-Regiobode / VPTZ-organisaties aan de slag om vrijwilligers te werven

VPTZ-organisaties aan de slag om vrijwilligers te werven

REGIO – De VPTZ, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, is op zoek naar meer vrijwilligers. De organisatie krijgt steeds meer aanvragen en heeft mensen nodig om haar belangrijke werk te kunnen blijven doen.

De maatschappij verandert en vrijwilligers veranderen mee. Langer thuiswonende ouderen kiezen er steeds vaker voor om thuis te willen blijven wanneer ze ernstig ziek zijn. Dit zorgt voor meer aanvragen bij de VPTZ, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Andere ontwikkelingen zorgen ervoor dat de nieuwe aanwas van vrijwilligers kleiner wordt. “We gaan niet meer met de VUT, werken langer door, zijn mantelzorger voor onze ouders en passen op onze kleinkinderen. En dit vaak tegelijkertijd”, aldus de VPTZ. “Het is dan ook bewonderenswaardig dat onze vrijwilligers daarnaast ook tijd vrij maken om zich belangeloos in te zetten voor mensen aan het einde van hun leven.”.

Vrijwilligerswerk bij de VPTZ is niet eenvoudig. “Het confronteert je met je eigen sterfelijkheid en vraagt echte nabijheid. Niet voor niets staat in ons logo ‘Er zijn’, dát is wat we doen. Erbij blijven, ondersteuning bieden aan cliënt en mantelzorger wanneer het erop aan komt. Soms een gesprek, een arm om iemands schouder, soms praktische hulp of een nacht waken zodat de familie kan slapen.”

Om meer te vertellen over dit bijzondere werk organiseren VPTZ Arnhem en VPTZ Midden Gelderland een informatiemiddag voor aspirant vrijwilligers. Door middel van een korte film en de gelegenheid om in gesprek te gaan met vrijwilligers van VPTZ krijgen toekomstige vrijwilligers een helder beeld van het werk. De informatiebijeenkomst is op 13 februari van 13.30 tot 15.00 uur in De Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp. Iedere belangstellende is welkom en kan zich aanmelden tot 5 februari via info@vptzmiddengelderland.nl.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.