Home / Brummen-Regiobode / VoorleesExpress Brummen Eerbeek weer van start

VoorleesExpress Brummen Eerbeek weer van start

EERBEEK/BRUMMEN – Het nieuwe seizoen van ‘twintig weken voorlezen in gezinnen’ met voorlezers van de VoorleesExpress in Brummen en Eerbeek is weer van start gegaan. Dit voorjaar doen zeventien gezinnen in Brummen en Eerbeek mee met het wekelijkse voorleesbezoek bij hen thuis. De voorleesvrijwilligers gaan binnenkort voor het eerst naar de gezinnen toe.

Nieuwe voorlezers kregen een scholing over leeftijd en boekkeuze. Daarnaast kregen alle voorlezers een informatieochtend aangeboden met een logopediste van GGD Oost-Gelderland. Behalve ouders, grootouders en oudere leerlingen kunnen ook de voorlees- vrijwilligers als tutor de kinderen en hun ouders ondersteunen.
De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst. Het is bedoeld om kinderen tussen 3 en 9 jaar met een taalachterstand een vrolijk taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens deze voorleesmomenten genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en over hun favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Plezier met taal staat voorop.
Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale Bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas. De inspanning is erop gericht om ouders in de loop van de twintig weken de voorleesroutine geleidelijk zelf te laten overnemen. De kinderen krijgen dan het welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan de vele gezellige taalmomenten.

Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl of door de te bellen met Bibliotheek Twello, 0571 272338.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.