Home / Doesburg-Regiobode / Vietnamees evenement in Liemerse parochie

Vietnamees evenement in Liemerse parochie

ZEVENAAR – Op zondag 1 maart is er in de Andreaskerk in Zevenaar een speciale, feestelijke regioviering voor de Liemerse parochie Sint Willibrordus, waar ook de Doesburgse Martinus geloofsgemeenschap onderdeel van uitmaakt. Centraal staat het vastenproject voor Vietnam, dat zicht richt op het verbeteren van de zorg aan gehandicapten in Hanoi en omstreken, waaronder veel slachtoffers van de Vietnam-oorlog. De viering wordt voorgegaan door pastores van de parochie Sint Willibrordus, waaronder ook de uit Vietnam afkomstige pastoor Thanh Ta. Een Vietnamees koor verzorgt de muzikale omlijsting en burgemeester Lucien van Riswijk besluit de viering met een korte toespraak. Na de viering zijn er Vietnamese hapjes en worden Vietnames artikelen verkocht, zoals wierook, thee en handwerk. Ook is er een foto-expositie over het project. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede aan het project. De viering begint, anders dan gebruikelijk, om 10.30 uur.

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.