Home / Doesburg-Regiobode / Vertoning film oud Hummelo

Vertoning film oud Hummelo

HUMMELO – In de Gouden Karper in Hummelo wordt vrijdag 7 februari een film vertoond met oude beelden van het dorp. De voorstelling begint om 19.00 uur en is gratis bij te wonen. De film duurt ruim 45 minuten.

Omroep Gelderland toont inmiddels al enige weken in de serie Ons Dorp beelden van Gelderse dorpen uit de jaren ’50 en ’60. Op 2 januari was Hummelo als eerste aan de beurt met filmbeelden uit 1956. Deze, voor die tijd, professioneel gemaakte film toont het verenigingsleven, de ondernemers en het dagelijks leven uit die tijd en is, volgens kenners, uitermate goed bewaard gebleven.
Inmiddels heeft Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers de originele 8mm-tape zorgvuldig opgeslagen en ervoor gezorgd dat het geheel digitaal is verwerkt. In het Hummelose geval zelfs met het stemgeluid van dhr G. Weenink, die destijds in de jaren ’80 tijdens het tonen van de film, een cassette heeft mee laten draaien, waarop het verhaal van de film is opgenomen.

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.