Home / Doesburg-Regiobode / Verrassend Doesburg wordt evenement vóór en dóór Doesburgers

Verrassend Doesburg wordt evenement vóór en dóór Doesburgers

DOESBURG – Verrassend Doesburg. Dat is de nieuwe naam van het nieuwe evenement in Doesburg. Toen het bestuur van Doesburg Binnenste Buiten aankondigde te stoppen met de organisatie, nam Eddy Berentsen het initiatief om een nieuw feest op te zetten. “Met een mooie braderie, veel muziek en kwalitatief straattheater. We willen de dynamiek terugbrengen.”

Verrassend Doesburg borduurt verder op het concept van Doesburg Binnenste Buiten, dat 52 jaar heeft bestaan, maar krijgt volgens Berentsen een compleet nieuwe invulling. Samen met een denktank van tien andere betrokken ondernemers heeft hij geïnventariseerd waar bezoekers aan het feest behoefte aan hebben. Berentsen: “Ik wil inzetten op kwaliteit. Er moet veel theater komen en muziek van goede artiesten. Ik wil van de binnenstad een festivalterrein maken vol activiteiten voor jong en oud.”
En dan begint Berentsen aan een opsomming van plannen en ideeën waar geen eind aan lijkt te komen: “Maar liefst 22 acts die straattheater gaan verzorgen, zeven foodtrucks met lekkernijen uit verschillende landen, de scouting komt met een klimtoren, de luchtmobiele brigade presenteert zich, je kunt abseilen van de Martinitoren, er is een demonstratie robotvoetbal, een bedrijf komt met virtual reality-brillen die iedereen kan proberen, er komen kunstenaars die met de kettingzaag uit hout de mooiste werken maken, er is beachvolleybal, de kindermarkt en clowntjesoptocht komen weer terug, er is muziek op verschillende podia, het team van Max Verstappen komt met Ferrari’s, er worden live tijdelijke tattoos gezet, er komen drones …” Niet alles is al 100 procent zeker, maar er zit veel in de pijplijn en het uiteindelijke programma zal hoe dan ook heel uitgebreid worden.

Interactieve braderie

Om de Doesburgse ondernemers weer bij de braderie te betrekken, kunnen zij gratis een standplek en kraam krijgen. De markt moet wel een stuk interactiever worden, meent Berentsen en daarom vraagt hij zijn collega-ondernemers verder te denken dan alleen het bezetten van een kraam. “We hopen dat winkeliers dan ook iets leuks laten zien. Dus niet alleen hun spullen verkopen, maar ook bijvoorbeeld een demonstratie verzorgen of bakken of laten proeven. Er moet geluid zijn, iets te zien, geuren, rook, ga maar door.”
Kunstenares RoosArt maakt live een kunstwerk dat wordt verkocht – de opbrengst komt ten goede aan Verrassend Doesburg. Berentsen zelf, meubelmaker van beroep, gaat aan de slag om oude stoeltjes van de Waag op te knappen. Ook voor de verkoop ten bate van het feest. Het naaiatelier voor anderstaligen gaat vlaggen maken die door de hele stad over de straat komen te hangen. Voorbeelden die laten zien dat iedereen mee kan helpen aan het feest.
Overigens zijn Doesburger verenigingen ook meer dan welkom. “Het is voor de sportclub toch een prachtige manier om je te presenteren? Organiseer een toernooi, laat het publiek meespelen. Iedereen kan zich aanmelden met ideeën en dan regelen we dat. Verrassend Doesburg moet echt een feest worden vóór en dóór Doesburgers. Hoe meer organisaties, ondernemers en verenigingen meedoen, hoe leuker.”

Vrienden van Verrassend Doesburg

Om dit alles te bekostigen, heeft Berentsen natuurlijk wel budget nodig. “We krijgen subsidie van de gemeente en een flinke bijdrage van de Stichting Centrum Belang Doesburg. Daarnaast ben ik samen met Bas Derksen en Maarten Jansen gestart met de Vrienden van Verrassend Doesburg. Door ‘vriend’ te worden, steun je het evenement. Dat kan al vanaf twee tientjes, maar eigenlijk is elke euro welkom.” Berentsen benadrukt dat elke ingezamelde euro naar het feest gaat. Binnenkort worden aanmeld-formulieren verspreid, waarmee ondernemers, maar ook particulieren Vriend van Verrassend Doesburg kunnen worden.”

Verrassend Doesburg vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli. Vrijdag en zaterdag duurt het feest van 11.00 tot 21.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen die een leuk idee heeft, mee wil doen of vragen heeft, kan contact opnemen met Eddy Berentsen via eddyberentsen@hotmail.com of tel. 06-53467045. Binnenkort komt de nieuwe website www.verrassenddoesburg.nl online.

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.