Home / Doesburg-Regiobode / Verkeersregelaars Doesburg zoeken versterking

Verkeersregelaars Doesburg zoeken versterking

DOESBURG – Om de veiligheid bij de vele evenementen en activiteiten in Doesburg te waarborgen, staat een groep vrijwillige verkeersregelaars klaar. De groep kan wel wat versterking gebruiken.

De groep verkeersregelaars Doesburg bestaat uit ruim 40 personen die in wisselende aantallen en samenstelling de weg op gaan om daarmee de organisatie van een evenement te ondersteunen. Ze zijn vaak onzichtbaar voor het publiek, maar van groot belang voor de organisatie van bijvoorbeeld de Avond Wandel 4-daagse, de 4 mei-herdenking, sinterklaasintocht, scootmobieltocht, midwinterhoorn-wandeling, CityRun, Kadedagen, de Hanzedag, de motorrun voor gehandicaptenen ga zo maar door. Dit jaar verwacht de groep extra activiteiten in verband met 75 jaar bevrijding.

De verkeersregelaars zorgen voor de doorstroom van het verkeer, maar vooral voor de veiligheid van deelnemers, bezoekers en weggebruikers. Afgelopen jaar waren de evenementenverkeersregelaars actief bij 22 evenementen en werd er ook in buurgemeenten assistentie verleend. Andersom komen ook vaak verkeersregelaars uit buurgemeenten Zevenaar en Rheden naar Doesburg om zo voldoende mensen op de been te kunnen brengen.

Evenementen krijgen geen vergunning als er niet voldoende verkeersregelaars zijn. Dit kan betekenen dat een organisatie bij een commercieel bedrijf mensen in moet huren, waar flinke kosten aan verbonden zijn. Daarom doet de groep uit Doesburg een oproep voor vrijwilligers die mee willen helpen. “We zoeken mensen die een paar keer per jaar als verkeersregelaar een aantal uurtjes in willen zetten en zo een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid van onze stad.”

Iedereen van zestien jar en ouder kan de groep komen versterken. Aan het begin van elk jaar volgen de verkeersregelaars een verplichte e-learning van ongeveer anderhalf uur. Wie belangstelling heeft, kan dit laten weten via info@verkeersregelaar-doesburg.nl. De coördinatoren van de groep verkeersregelaars Doesburg nemen dan graag contact op voor een informatief gesprek.

Lees ook

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.