Home / Rheden-Regiobode / Verhalenwedstrijd 75 jaar bevrijding

Verhalenwedstrijd 75 jaar bevrijding

REGIO – Op 16 april is het 75 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. In de regio wordt op veel plaatsen stilgestaan bij dit bijzondere moment, onder andere met herdenkingen en festiviteiten. Cultureel podium Jansen & de Feijter en pop-upmuseum Rheden in Oorlogstijd organiseren samen een verhalenwedstrijd.

Iedereen kan meedoen aan de verhalenwedstrijd en een stuk schrijven. Het thema is 75 jaar bevrijding in de breedste zin van het woord. Vorm en inhoud van het stuk zijn volledig vrij, maar het moet wel echt gaan om een verhaal en geen gedicht. Het verhaal mag maximaal 1000 worden lang zijn. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart.
Een deskundige jury zal de verhalen daarna beoordelen. De jury bestaat uit schrijver en columnist Anwar, Wencel Maresch namens het museum Rheden in Oorlogstijd en Caro de Feijter en Walter Jansen namens Cultureel Podium Jansen & de Feijter. De schrijver van het mooiste, beste of ontroerendste verhaal ontvangt een boekenbon ter waarde van 75 euro, beschikbaar gesteld door Cultureel Podium Jansen & de Feijter. Bovendien wordt dit verhaal gepubliceerd in Regiobode.
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 17 april in het Museum Rheden in Oorlogstijd.

info@eenpassievoorboeken.nl

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.