Home / Rheden-Regiobode / Veel muziek tijdens viering 75 jaar vrijheid in dorp Rheden

Veel muziek tijdens viering 75 jaar vrijheid in dorp Rheden

RHEDEN – Het dorp Rheden is druk met de organisatie van de viering van 75 jaar vrijheid op zaterdag 18 april. Inmiddels is er een globaal programma bekend. Centraal staat de stoet van 65 oude legervoertuigen van Keep Them Rolling, die door alle dorpen van de gemeente Rheden trekt.

Alle bewoners van het dorp Rheden wordt die dag gevraagd de Nederlandse vlag thuis uit te hangen. Het dorp wordt verder feestelijk aangekleed met Nederlandse, Engelse en Canadese vlaggen, ondermeer langs de route die Keep Them Rolling volgt, het winkelgebied en het meester Van Leeuwenplein. Het winkelgebied wordt aangekleed met vlaggen en foto’s van het dorp uit de oorlogsjaren.

De officiële opening van de viering en het hijsen van de vlag vinden plaats op het meester Van Leeuwenplein. Op dit plein wordt een ereboog geplaatst en scouts van Scouting Rheden vormen daarnaast een erehaag voor de legervoertuigen die rond 11.00 uur in het centrum van Rheden worden verwacht. Wanneer de legerstoet het centrum van het dorp heeft verlaten zal de March & Showband een miniconcert geven. Mogelijk sluit het Rhedens Fanfarecorps ook aan, meldt het organiserend Comité.
Aan de overige activiteiten wordt nog gewerkt, maar er kunnen op het plein onder andere broodjes worden gebakken in een vuurton, men kan meedoen aan oud-Hollandse spelen, en er komt een stand voor suikerspin en popcorn. Veteranen uit Rheden zullen eveneens een rol in het programma vervullen.
In het Dorpshuis is er film en een (foto)expositie en zijn werkstukken te zien van schoolkinderen. In Partycentrum Ons Huis wordt een feest georganiseerd.

In de week van 16 april besteden het Rhedens Maal, de wekelijkse maaltijd in het Dorpshuis waaraan meestal ouderen deelnemen, en de Dorpskerk aandacht aan 75 jaar Vrijheid.
Daarnaast is het organiserend comité nog op zoek naar dorpsbewoners die op zaterdag 18 april een leuke activiteit willen doen op het plein. Zij kunnen contact opnemen met het comité, voorzitter Chris van Zwam, bij voorbeur via e-mail: cavanzwam@gmail.com of tel. 06 – 82261605.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.