Home / Brummen-Regiobode / Veel animo voor startbijeenkomst Lokale Alliantie

Veel animo voor startbijeenkomst Lokale Alliantie

BRUMMEN – Woensdag 5 februari vond de startbijeenkomst plaats van een initiatief dat moet leiden tot een Lokale Alliantie gericht op het financieel veilig ouder worden van inwoners.

Wethouder Eef van Ooijen opende de bijeenkomst. Hij prees daarbij niet alleen het initiatief, maar ook de aanwezigheid van veel vertegenwoordigers van organisaties die actief zijn in de gemeente Brummen. “U laat zien dat u zich bekommert om het welzijn van ouderen. En u laat zien bereid te zijn om samen te werken als het gaat om het recht om als mens onbezorgd ouder te worden. Ook als het gaat om allerlei financiële en administratieve zaken.”
Oscar Balkenende daagde als gespreksleider de circa veertig aanwezigen uit om zich te verdiepen in en uit te spreken over het probleem van financieel misbruik van ouderen. “Dit is een veelvoorkomend maar nog onderbelichte verschijningsvorm van ouderenmishandeling”, stelde hij vast. Uit de verhalen van de aanwezigen blijkt dat er ook in de gemeente Brummen financieel misbruik van ouderen is en het vaak moeilijk is om hier mee om te gaan. Kennisoverdracht verhogen en een kleine sociale cohesie hierin is van groot belang.
Balkenende is een van de initiatiefnemers van de landelijke brede alliantie, waarbij allerlei partijen op nationaal gebied samenwerken. Denk aan Veilig Thuis, notarissen, wijkverpleging, bewindvoerders, politie, huishoudelijke hulp, zorgverleners, advocaten, ouderenbonden, mentoren, gemeenten en banken. In Nederland zijn al meerdere lokale allianties actief of in oprichting, waaronder binnenkort mogelijk dus ook in de gemeente Brummen. Diverse aanwezigen hebben zich aangemeld om in een soort van ‘kopgroep’ de Lokale Alliantie ook in hier vorm te geven. Balkenende ondersteunt tijdelijk de initiatiefnemers en voorbereidingsgroep van de Lokale Alliantie Brummen i.o., te weten Bert Nijborg, Gineke Breuer, Sonja Leemkuil en Liesbeth Wolff.

Bert Nijborg, tel. 06-40123475
lokalealliantiebrummen@gmail.com

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.