Home / Doesburg-Regiobode / The Little Comrade bij Filmhuis Doesburg

The Little Comrade bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 7 en woensdag 12 februari de film The Little Comrade. De film is beide dagen vanaf 20.00 uur te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

The Little Comrade verhaalt vanuit de blik van een zesjarig meisje over een gezin in het Estland van de jaren vijftig, toen het stalinisme zijn greep op het land verstevigde. ‘Kin omhoog en zet een stralend gezicht op, was het devies. Leelo kan wel wat optimisme gebruiken als haar moeder, om onduidelijke redenen, naar een werkkamp gezonden wordt. Als Leelo nu maar braaf is dan komt ze snel weer terug, zegt haar moeder bij het afscheid. Geen wonder dat Leelo wanneer het allemaal wel heel erg lang duurt, denkt dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet terug is. Leelo’s open geest wordt ondertussen makkelijk beïnvloed door de propagandaliedjes op de radio en ze droomt ervan om een ‘kleine kameraad’ te worden bij de jonge Sovjet-pioniers, zonder te beseffen wat dat precies inhoudt. Haar anti-Sovjet-familie wil haar wanhopig beschermen tegen de harde realiteit, maar komt erachter dat haar eerlijke inborst, vooral in de buurt van Stalin-gezinden, gevaarlijk kan zijn.

Lees ook

Zangroep Spontaan zingt weer

ANGERLO – Zanggroep spontaan uit Angerlo is weer begonnen met repeteren. 22 Zangers, 3 muzikanten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.