Home / Brummen-Regiobode / Tentoonstelling Niet met zoveel woorden in het Kröller-Müller Museum

Tentoonstelling Niet met zoveel woorden in het Kröller-Müller Museum

HOENDERLOO – Van 1 februari tot en met 10 mei is in het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe de expositie ‘Niet met zoveel woorden’ te zien. Hierin worden kunstwerken getoond waarin woorden, letters, zinnen en tekstfragmenten een prominente rol spelen.

Te zien zijn ongeveer veertig werken van kunstenaars als Robert Barry, Marcel Broodthaers, Ian Hamilton Finlay, Jenny Holzer, Joseph Kosuth, Bruce Nauman, Marc Ruygrok en Herman de Vries. Op uitnodiging van het Kröller-Müller Museum maken Guido de Boer, Niels Post en Fillip Studios (Roos Meerman en Tom Kortbeek) elk een werk waarin letters, tekst en taal de hoofdrol spelen.
Het getoonde werk loopt uiteen van woordpuzzels en gedichten tot filosofische overdenkingen en politiek commentaar. Van subtiel in collages verwerkte tekstfragmenten tot scherpe sociale statements. Een breed scala aan kunstvormen is in de tentoonstelling opgenomen: films, installaties, performances, sculpturen, neonkunst, werk op papier, schilderijen.

In vier weekenden worden de perfomances Two Pieces en It is, it isn’t van Robert Barry uitgevoerd. Een man en een vrouw lezen de verschillende eigenschappen van ‘it’ om de beurt of tegelijkertijd voor. De performances worden op 22 en 29 februari uitgevoerd door Margo van de Linde en Anastasis Sarakatsanos. Op 21 en 22 maart en op 25 en 26 april door Leila Anderson en Noah Voelker.

Voor families is er een speciale route ontwikkeld door de tentoonstelling. Door het spoor te volgen is het mogelijk om meer over de kunstwerken te weten te komen via verwarrende vragen, klinkende weetjes en leuke doe-het-zelf opdrachten.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.