Home / Rheden-Regiobode / Te kappen bomen herkenbaar aan QR-code

Te kappen bomen herkenbaar aan QR-code

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden kapt tot 15 maart 43 dode en zieke bomen. De kap is nodig omdat sommige bomen een gevaar voor de omgeving zijn en omdat het belangrijk is dat bomen gezond blijven, meldt de gemeente.

De 43 bomen die gekapt worden, staan verspreid door de hele gemeente. Ze zijn herkenbaar aan een affiche op de boomstam. Op het affiche staat een QR-code, die naar de website verwijst, waar meer informatie over de boom te vinden is. Het overzicht met te kappen bomen is te vinden op www.rheden.nl/bomenplan. De 43 bomen worden vóór 15 maart gekapt, voor de start van de broedseizoen. Op een aantal locaties plant de gemeente nieuwe bomen. Op de website staat ook vermeld waarom er op een bepaalde plek wel of geen herplant plaatsvindt.

De bomen hebben gebreken, waardoor ze een gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Bomen gaan dood door ziekte, aantasting, verdrukking, droogte of door een onbekende oorzaak. Het komt voor dat in een rij of laan één boom plotseling dood gaat. Bewoners melden dit bij de gemeente of de medewerkers van de gemeente zien tijdens werkzaamheden in de buurt.

De gemeente Rheden beheert ongeveer 14.000 straat- en parkbomen. Al deze bomen hebben een eigen paspoort. Daarin staan gegevens zoals soort, jaar van aanplant, dikte stam, hoogte en inspectiegegevens. Afhankelijk van de plaats (bijvoorbeeld langs een drukke weg) of gezondheid (bijvoorbeeld aantasting door zwammen) inspecteert de gemeente de bomen regelmatig. Deze gegevens zijn gekoppeld aan het paspoort. Op deze manier probeert de gemeente Rheden haar bomenbestandgoed te onderhouden. Naast de straat- en parkbomen staan er ook nog vele duizenden bomen in de stadsbosjes.

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.