Home / Brummen-Regiobode / Taalvrijwilligers en voorlezers gezocht

Taalvrijwilligers en voorlezers gezocht

BRUMMEN – Taalhuis Brummen|Voorst en VoorleesExpress zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Op woensdag 12 februari kunnen potentiele vrijwilligers in de Bibliotheek in Brummen kennismaken met de mogelijkheden voor taalvrijwilligers.

Taalvrijwilligers kunnen in de gemeenten Brummen en Voorst aan de slag bij het Taalhuis of als voorlezer bij de VoorleesExpress. Vrijwilligers kunnen zich inzetten als taalcoach, die geeft taallessen aan volwassenen. Dat kan zowel 1-op-1 zijn of aan een groepje. Er is ook vraag naar digivrijwilligers, mensen die lessen digitale vaardigheden willen geven en hulp kunnen geven bij het online invullen van formulieren. Voor de VoorleesExpress worden voorlezers gezocht die thuis voorlezen aan kinderen met een taalachterstand in de leeftijd tussen 2 en 8 jaar.
Tijdens de bijeenkomst komen alle ins en outs van dit vrijwilligerswerk aan bod. De bijeenkomst is van 13.30 tot 14.30 uur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Op korte termijn wordt er een vrijwilliger in Eerbeek gezocht om een 61-jarige autochtone laaggeletterde man te helpen de Nederlandse taal alsnog onder de knie te krijgen Mensen met een onderwijsachtergrond die het leuk vinden om deze taak op zich te nemen kunnen contact opnemen met coördinator Mariël Schotpoort via m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl of tel. 06-16 826 628.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.