Home / Doesburg-Regiobode / Stadsvertelling Van belegering tot bevrijding

Stadsvertelling Van belegering tot bevrijding

DOESBURG – Op zondag 1 maart is er om 12.30 uur weer een stadsvertelling in het kader van 75 jaar vrijheid in de Gasthuiskerk in Doesburg. De titel van de vertelling is ‘Van belegering tot bevrijding’. Het programma bestaat uit korte vertellingen over Doesburgs zwaarste oorlogsperiode, poëzie en muziek.

De eerste twee weken van april 1945 wordt Doesburg belegerd door de geallieerden. Duitsers houden de stad bezet en lijken van geen wijken te weten. Terwijl er soms twintig granaten per minuut op de stad worden afgevuurd, zoeken bewoners bescherming in kelders. Stadgenoot Wil Verlaan vertelt over de militaire situatie, enkele markante gebeurtenissen, de laatste belegeringsdag en de dag van de bevrijding.
De nieuwe Stadsdichter van Doesburg, schrijver, dichter, acteur en galeriehouder Rob Hammink, verrast het publiek met zijn poëzie. Pianist en gitarist Frank Ludin zorgt op 1 maart voor de muziek en laat voorafgaand aan de Stadsvertelling muziek uit de oorlogsjaren horen van zijn unieke collectie bakelieten grammofoonplaten uit de jaren veertig.

Voorafgaand aan de stadsvertelling laat Frank Ludin vanaf 12.00 uur muziek horen uit de oorlogsjaren. Dit doet hij met een originele oude slingergrammofoon. Het gaat daarbij om oude bakelieten 78-toerenplaten met jaren 40 big band en swingmuziek van onder andere Benny Goodman, Glenn Miller en Vera Lynn.

De Stadsvertelling is een activiteit van HetHuisDoesburg en DichterbijdeIJssel. Reserveren wordt aangeraden. De Gasthuiskerk is geopend vanaf 12.00 uur. Plaatsen blijven gereserveerd tot 12.15 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.