Home / Rheden-Regiobode / Spanso op reis naar Zelhem

Spanso op reis naar Zelhem

SPANKEREN – Seniorensoos Spanso uit Spankeren maakt donderdag 13 februari een uitstapje naar Zelhem. De leden brengen een bezoek aan Museum Smedekinck, dat bestaat uit een boerderij, grote schuur, een werktuigenloodjes, het Ludgerkerkje en een kruidentuin. Ze krijgen inzicht in de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. De prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren bieden sinds 2007 plaats aan de permanente collectie en een voordurend wisselende expositie. Smedekinck is een prachtige Achterhoekse museumboerderij met leuke oude stijlkamers, bedsteden, ouderwetse linnenkasten, muziek uit een oude grammofoon, ouderwetse gereedschappen en kruidentuin met gezellige zitjes. Deelnemers aan de excursie vertrekken om 13.30 uur vanaf de Loohof in Spankeren.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.