Home / Nieuws / Spanso maakt roosjes voor bevrijdingsfeest

Spanso maakt roosjes voor bevrijdingsfeest

SPANKEREN – In het dorpshuis in Spankeren wordt al enkele weken op donderdagmiddag druk gewerkt. De dames en heren van seniorensoos Spanso zijn bezig met de voorbereidingen voor het bevrijdingsfeest op 18 april en maken maar liefst 4500 roosjes van servetten.

De dames en heren van Spanso zijn druk in de weer met ijzerdraad en servetten. Er wordt ondertussen gezellig gekletst en met een glaasje erbij is het lekker werken met zijn allen. “Iedere Spankerense vereniging draagt een steentje bij aan het bevrijdingsfeest. Wij hebben voorgesteld de versiering op ons te nemen”, zegt Henk Rust. In vijf middagen worden er rode, witte en blauwe roosjes gemaakt om de Spankerense brug te versieren. Ook worden de roosjes verwerkt in een boog die over de Dorpsweg wordt geplaatst. Dit doen weer andere vrijwilligers.
Op zaterdag 18 april wordt overal in de gemeente Rheden de bevrijding gevierd, die plaatsvond op 16 april 1945. De leden van Keep Them Rolling rijden in hun oude legervoertuigen door alle dorpen en eindigen hun rit in Spankeren. Hier wordt op het Kerkplantsoen feestgevierd. Er is onder andere een expositie in de kerk, muziekvereniging Wilhelmina speelt en de leden van Toneelgroep Spankeren kleden zich in tenue van 75 jaar geleden, om maar eens een deel van het programma op te noemen.
De leden van Spanso gaan ook komende donderdag 27 februari nog aan de slag met het maken van roosjes. Vanaf 14.00 uur is het nog een middagje gezellig fröbelen, zoals ze het zelf noemen. Later gaan de dames en heren nog aan de slag met de vlaggen voor aan de lantaarnpalen.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.