Home / Nieuws / Scheidsrechters DVOV verdienen certificaat Fair Play Zone

Scheidsrechters DVOV verdienen certificaat Fair Play Zone

VELP – Voetbalvereniging DVOV uit Velp is zaterdag 1 februari opnieuw benoemd tot Fair Play Zone. Deze certificering wordt uitgereikt door de KNVB en ARAG en is een keurmerk voor professioneel arbitragebeleid.

“We hebben hier maanden naartoe gewerkt”, zegt scheidsrechterscoördinator Bas Kaptein. De certificering, die DVOV al eerder in de wacht sleepte, is beperkt geldig, zodat het een unieke benoeming blijft. Ook zijn de eisen voor (her)certificering strenger geworden. “Zo moeten clubs nu ook gediplomeerde scheidsrechterbegeleiders hebben. Dit was niet het geval toen we voor in november 2014 de eerste certificering kregen uit handen van Eric Braamhaar. Naar mijn weten zijn wij de derde voetbalvereniging die de hercertificering ontvangt.” DVOV kan de komende vier jaar weer vooruit, de nieuwe certificering verloopt in juli 2024.

Kaptein merkt dat er steeds meer mensen bereid zijn om regelmatig een wedstrijd te fluiten. “Zo fluiten regelmatig JO17-junioren pupillenwedstrijden op zaterdag. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de jongeren zijn verplicht hun spelregelbewijs te halen en merken bovendien hoe het is om als scheidsrechter in het veld te staan.”
De scheidsrechterscoördinator is erg trots op het nieuwe Fair Play Zone-certificaat. “Dit is waar je je als vrijwilliger elke week voor inzet. Ik ben ook heel trots op de scheidsrechters en begeleiders, want dat zijn de mensen die het maar even doen in hun vrije tijd.”

Foto: Van links naar rechts: F.Yilanci, Bertel Hendriks, Harrie Haverkamp, Willem Kaptein, Scheidsrechterscoördinator Bas Kaptein, KNVB-ambassadeur Freddy Dahm en David Franke

Lees ook

Ledenvergadering De Rietvoorn

DIEREN – De Dierense Hengelaarsvereniging De Rietvoorn houdt op maandag 11 oktober haar algemene ledenvergadering. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.