Home / Algemeen / Romantiek en drama in Filmhuis Dieren

Romantiek en drama in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 14 februari de Franse romantische komedie La Belle Époque. Op dinsdag 18 februari is het sociaal-realistische drama Bulbul Can Sing te zien. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in theater Theothorne te Dieren.

In La Belle Époque besluit zestiger Victor terug te gaan naar de week dat hij zijn grote liefde ontmoette. Hij ziet zijn leven op zijn kop staan op de dag dat Antoine, een briljante ondernemer, hem een nieuw soort attractie aanbiedt. Antoine’s bedrijf biedt cliënten namelijk de mogelijkheid om door een combinatie van slimme trucs en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment van een bepalende keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder.

Bulbul Can Sing (foto) gaat om de 15-jarige Bulbul. Haar religieuze vader koestert de wens dat zijn dochter later een beroemde zangeres wordt. Daarom heeft hij haar Bulbul – Nachtegaal – genoemd. Maar haar stem is niet krachtig genoeg en bovendien trekt Bulbul veel liever met haar schoolvrienden Bonnie en Sumu op. Bulbul leeft op de grens tussen onschuld en de volwassenheid in een zalige vrijheid. Het lijkt geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denkt daar anders over.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.