dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeAlle-RegiobodeRick Evers: Broccolisoep

Rick Evers: Broccolisoep

Het leuke van op bezoek gaan bij iemand is dat je nog wel eens ideetjes opdoet. De ene keer is dat een muur die in een fantastische kleur is geschilderd, de andere keer heeft iemand geweldige planten in de tuin staan en bij weer een andere keer krijg je broccolisoep voorgeschoteld. Zelfgemaakte broccolisoep.

Ik vind het lef hebben. Als wij zelf bezoek krijgen, durf ik nooit verder te gaan dan een schaaltje met Tucjes, M&M’s en paprikachips. Behalve vorige week. Voor het eerst had ik naast onze gebruikelijke visitesnacks ook een emmertje met kleine groentes gekocht. Komkommers, tomaatjes en paprika’s in miniformaat. Mijn vrouw vroeg of het wel goed met me ging. Maar de visite at het zowaar op.

Het was me al vaker opgevallen dat de gezondheidstrend zich ook doorzet naar de borreltafel. Toen ik zelf nog klein was en met mijn ouders meeging op visite, stonden er nog glaasjes met sigaretten op tafel. Zo zal het ook gaan met de huidige zoutjes en zoetigheid. Mijn kinderen vertellen later aan hun kinderen dat er in 2020 nog gewoon paprikachips op tafel stonden.

Wen er maar aan. Zoet en zout is het nieuwe roken. We halen straks alle hapjes uit de groentelade. Naast minikomkommers, minitomaatjes en minipaprika’s zijn er dan ook kleine courgettes, baby pastinaakjes en mini bloemkooltjes. De toastjes vervangen we door blaadjes sla en de M&M’s door radijsjes. En bier? Uiteraard nemen we er ook een lekker nul-punt-nulletje bij.

En ik weet het. Het lijkt gek. Maar dat dacht ik ook van de broccolisoep die ik kreeg. Hoezo broccolisoep? Ik wilde kaasvlinders, Dorito’s en chocoladerozijnen. Maar na één hapje van de zelfgemaakte soep was ik om. Morgen koop ik een staafmixer en iedereen die voortaan bij ons op bezoek komt mag proeven van mijn heerlijke zelfgemaakte broccolisoep.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -